بهینه سازی فضای رستوران راهی برای افزایش نرخ گردش میز
بهینه سازی فضای رستوران فقط باعث زیبایی برای لذت مشتریان نمیشه. یک طراحی خوب باعث میشه عملکرد کارکنان و سرعت آماده کردن میز برای مشتری بعدی افزایش پیدا کنه. همچنین باعث کاهش خطا در جا به جایی ها بین آشپزخانه و میز ها میشه.
با مهندسی جریان (Flow Management) مسیر سودآوری طراحی میشه
| استاندارد ها | پارامتر ها |
| 76تا 106 سانتی متر | فاصله افقی بین میز ها |
| 45 تا 60 سانتی متر | فضای عقب نشینی صندلی |
| 91 سانتی متر | عرض مسیر های اصلی |
مهندسی درست جریان باعث میشه ارگونومی محیطی رستوران به خوبی پیاده سازی بشه. این باعث میشه راحتی، ایمنی و بهرهوری رستوران افزایش پیدا کنه.
برای اینکه جریان خدمات رسانی و بهینه سازی فضای رستوران به خوبی اتفاق بیوفته باید چند نکته و استراتژی زیر رو در نظر بگیرید:
- طراحی ورودی رستوران رو به شکلی ایجاد کنید که علاوه بر ایجاد حس خوش آمدگویی، از شلوغی جلوگیری کنه
- مسیر خروج و سرویس بهداشتی رستوران باید به شکلی باشه که حرکت مشتریان رو در غذاخوری مختل نکنه
- مسیر پرسنل باید از آشپزخانه تا میز مشتری بدون پیچیدگی و تا جایی که امکان داره مستقیم باشه تا سرعت خدمات دهیشون بهبود پیدا کنه
- فضای پشت صندلی ها رو به گونه ایی قرار بدید که خارج شدن مشتریان دچار اختلال نشه
- اگه میخوایید میز هاتون راحت تر تخلیه بشه، از صندلی های خیلی راحت استفاده نکنید. از صندلی هایی استفاده کنید که هم مشتریاتونو راضی نگه دارن و هم میانگین زمان نشستنو کاهش بدن
جادوی حواس پنجگانه: مدیریت نور، رنگ و موسیقی برای کنترل ریتم رستوران
| تاثیر بر گردش میز | تاثیر بر مشتری | پیشنهاد | عامل های حسی |
| افزایش تا 30 درصد | افزایش سرعت مصرف و انرژی | موسیقی هایی مثل پاپ شاد یا با ریتم های تند که ضرب در دقیقه (تِمپو) اونها بین 120 تا 130 باشه | موسیقی |
| تسریع فرآیند خروج مشتریان | جلوگیری از آرامش بیش از حد و افزایش هوشیاری | روشن، با دمای خنک | نورپردازی |
| کاهش زمان مصرف غذا | تحریک اشتها و افزایش سرعت مصرف غذا | رنگ های گرم مثل قرمز، زرد و نارنجی | رنگ برای دکوراسیون |
این که چه حسی رو به مشتریانمون منتقل میکنیم و تجربه مشتری (CX) از کسب و کارمون به چه شکل هست، خیلی مهمه و نباید اونو نادیده گرفت. با انتخاب های مناسب میتونیم کیفیت خدمات دهی رو افزایش بدیم و با بهینه سازی فضای رستوران سرعت گردش میز ها رو افزایش بدیم.
بطور خلاصه برای سرعت بخشیدن به فرآیند ها، نورپردازی باید حس پویایی و هوشیاری، رنگ بندی روی سرعت مصرف و افزایش اشتها و موسیقی برای مدیریت زمان صرف شده توسط مشتری رو درست انتخاب و تنظیم کنن.
چند راهکاری که میتونید باهاشون روانشناسی حسی رستورانتون رو بهبود ببخشید، شامل موارد زیر میشن:
- اگر گردش بالا میخوایید بهتره از نور های روشن استفاده کنید تا حس جنب و جوش و فعالیت بیشتر بشه
- دمای رنگ نور باید سرد در نظر گرفته بشه چون رنگ های گرم باعث ایجاد حس آسایش و آرامش و در نتیجه کاهش سرعت میشن
- نور میز های رستوران باید کافی باشه تا مشتری ها راحت تر منو رو مشاهده کنن و سرعت غذا خوردنشون سریع تر باشه
- از رنگ های گرم مانند قرمز، زرد یا نارنجی برای ظروف یا روی میز استفاده کنید. این رنگ ها باعث تحریک فوری اشتها و مصرف سریع تر غذا میشن
- از موسیقی هایی استفاده کنید که تمپو یا ضرب در دقیقه بیشتری دارن. موسیقی هایی مثل پاپ شاد یا با ریتم های تند که تمپوی 120 تا 130 دارن باعث میشه که فرآیند کلی مصرف غذا بیشتر بشه
طراحی، یک ابزار برای کنترل رفتار مشتریان و کارکنانه
یک طراحی محیطی مناسب با وضعیت رستورانتون باعث میشه که هم عملکرد کارکنانتون بهبود پیدا کنه و نرخ خروج کارکنان (Turnover rate) رو کاهش بده و هم رضایت مشتریانتون افزایش پیدا کنه.
این تغییرات اگه به درستی پیاده و استفاده بشن باعث میشه درآمد رستورانتون افزایش خیلی خوبی داشته باشه و هزینه های احتمالی که از طراحی نادرست هستن رو کاهش بده.
پیشنهاد میکنم که این تغییرات رو صرفا برای افزایش سود انجام ندید. این تغییرات رو برای افزایش رضایت مشتریان و ایجاد یک تجربه و احساس خوب برای اونها انجام بدید.